• ma. jul 22nd, 2024

Ballast op maat is meer dan gewicht!

DoorRedactie

jul 27, 2023

Als jij een ballast gaat halen dan denk je misschien een simpel gewicht te hebben, maar dat is zeker niet het geval. Een ballast op maat is namelijk meer dan een simpel gewicht. Het is namelijk zo dat een ballast die op maat wordt gemaakt voor verschillende doelen kan worden gebruikt. Een ballastlood of elk ander soort ballast kan gebruikt worden in een werkplaats om dingen op hun plek te houden, maar kan ook worden gebruikt in de bouw voor hijskranen. Het wordt voor veel dingen gebruikt en daarom is het ook goed om te kijken of het ook van toepassing is voor jou. 

man in black jacket and pants standing on train station

Ook grote industrie!

Ook bij grote industrie wordt er veel gebruikgemaakt van ballast op maat en dit gaat dan om blokken die gigantisch zijn. Die kun je niet met een of twee man tillen. Het gaat dan om ballastlood of om een ander soort metaal dat wordt gebruikt om windmolens staande te houden. Windmolens zijn door een lange vorm erg kwetsbaar voor hoge golven. Door middel van ballasten worden deze op hun plek gehouden en kunnen ze niet omvallen wanneer er gevaar dreigt.

Scheepvaart gebruikt het ook!

Ook in de scheepvaart wordt er veel gebruikgemaakt van ballast op maat en dat is dan ook al zeker een teken dat het handig kan zijn voor jou. In de scheepvaart wordt het voornamelijk gebruikt om boten in balans te houden als ze te water gaan. Bij kleine boten is het over het algemeen niet van toepassing, want die hebben nauwelijks tot geen gevaar van kapseizen. Bij grote boten is het wel van toepassing, want die dreigen meer gevaar. Het is dus zeker van groot belang dat het wordt gebruikt en daarom is het goed om te kijken of een ballastlood ook voor jou handig is.

Door Redactie